El PELL acull l’exposició dels ’40 anys de Consell Esportiu del Baix Llobregat’

El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) commemora els 40 anys d’història amb una exposició fotogràfica que s’ha inaugurat al PELL i que es podrà visitar fins al mes de març per després convertir-se en itinerant per altres municipis de la comarca. La mostra és un recorregut en imatges d’aquests 40 anys de promoció de l’esport al Baix Llobregat i és el resultat d’una recerca històrica documental que reconstrueix la vida de l’entitat. El CELLOB és una entitat privada sense ànim de lucre, creada el 1981, que té com a objectiu principal fomentar, promocionar i organitzar l’activitat física i esportiva amb valors a la comarca del Baix Llobregat.

L’exposició vol posar en relleu el paper que ha jugat el CEBLLOB en la promoció de conceptes fonamentals per a la societat com l’educació, la salut i la cohesió territorial amb un format atractiu i dinàmic on domina la imatge fotogràfica i on el protagonisme és de la ciutadania, els clubs i les escoles.

Xavier Pujadas, comissari de l’exposició i present en el moment de la inauguració el 16 de novembre passat, explica com s’ha dut a terme aquesta investigació i ha assenyalat que l’exposició s’ha elaborat sobre la base de tres fonts: una investigació documental de sis mesos de durada a mitjans d’època; una segona font, constituïda per entrevistes en profunditat personalitats de referència dels primers 40 anys de vida de l’entitat; i altres fonts d’imatges cedides pels diferents ajuntaments de la comarca. En paraules de Pujadas: “la investigació respon a la voluntat del CEBLLOB de fer l’exercici de repassar el passat per encarar el seu propi futur”. El comissari ha afegit que “la tesi que hi ha darrere dʻaquesta exposició és ajudar a reflexionar a les persones que la visitin sobre el fet que lʻesport pot transcendir lʻactivitat física per convertir-se en una peça clau per a transformació social”.

En aquesta mateixa línia, Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, destaca el paper cohesionador de l’esport i afirma a l’acte inaugural que “l’esport no és només activitat física; aquesta exposició va molt més enllà perquè demostra que durant aquests 40 anys l’esport ha estat peça clau en la transmissió de valors socials i culturals i per al creixement de la nostra comarca”. L’acte per donar llum verda a la mostra també ha comptat amb la intervenció d’Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, que ha assenyalat el caràcter i la personalitat del territori descrivint el Baix Llobregat com a comarca pionera a transformar l’esport en una eina de diàleg entre municipis. “La nostra comarca ha volgut liderar la concepció de l’esport com a element integrador, cohesionador i inspirador, capaç de transformar la nostra comarca i potenciar polítiques socials que fomentin valors com la igualtat”, ha afegit.