La Pau Gasol Academy by Santander tanca la seva vintena edició amb rècord històric de participació en el PELL

El pavelló del Parc Esportiu Llobregat va ser testimoni dissabte passat, 6 de juliol, de les finals de bàsquet de la vintena edició de la Pau Gasol Academy by Santander. Més de 460 jugadors i jugadores de 25 nacionalitats s’han concentrat a Cornellà per posar punt final a una setmana repleta d’esport, hàbits saludables, diversió i valors.

La jornada es va iniciar amb una sessió de calfament i dinàmica per estacions en la qual han participat els campers de les diferents seccions. Seguidament, va donar inici les competicions de 3×3 i 5×5 dels diferents programes de l’acadèmia: PG Academy, Special Olympics i Rising Stars. Les finals també han acollit els concursos de triples i two ball. En acabar aquesta part, va tenir lloc la final del programa PG Academy.

Pau Gasol, exjugador professional de bàsquet, membre de la Comissió d’Atletes del COI i president de la Gasol Foundation i de Gasol16 Ventures, i Phil Handy, entrenador assistent en Los Angeles Lakers durant diversos anys, han sigut els entrenadors d’un equip, mentre que Felipe Reyes, exjugador professional de bàsquet, i Jusuf Nurkić, jugador del Phoenix Suns en la NBA, han sigut els entrenadors de l’altre equip. Posteriorment, va tindre lloc l’esperat partit entre els participants del programa Rising Stars, la secció de l’Academy formada per futures promeses del bàsquet, i els jugadors de la Tony Parker Adéquat Academy, l’acadèmia de bàsquet de Tony Parker, que van acudir amb motiu del vintè aniversari de l’acadèmia.

Al llarg de la setmana, els participants del programa Rising Stars han gaudit de clínics de tecnificació amb entrenadors de primer nivell com són Phil Handy, Anna Montañana, Pedro Martínez i Jaume Ponsarnau, i de xarrades formatives de la mà de l’àrbitre internacional, Alberto Baena. A més, el divendres 5 de juliol, els jugadors i jugadores del programa PG Academy van poder gaudir, al costat de Pau Gasol, de les PGA Olimpíades, una jornada lúdic-esportiva, on es van realitzar diferents activitats per equips en el Complex Esportiu Municipal Pau Negre de Barcelona.

Així, el pavelló del PELL ha estat, una vegada més, en el punt de mira de talents, professionals i joves promeses del món del bàsquet.

#bategaAcornella